Schilderen met de Gebroeders

Dit jaar organiseert de Stichting Gebroeders van Limburg een schilderwedstrijd. De techniek is vrij. Dus acryl mag, evenals olieverf en ook aquarel. Zolang het maar een schilderij is in een natte techniek (dus geen tekening).

Het wordt een expositie en wedstrijd voor iedereen die schildert. Tot en met 10 augustus 2017 kan een schilder zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je schilderij(en) (maximaal vijf) te uploaden op deze website.

Thema van de wedstrijd

Het werk dient geïnspireerd te zijn door de 13 maandbladen uit de 'Très Riches Heures' van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg. Alles is mogelijk zolang het maar refereert aan de werken van de  Gebroeders van Limburg.

Uitslag en prijzen

De uitslag vindt plaats op 26 augustus ’s avonds in de Stevenskerk te Nijmegen. De eerste prijs bedraagt € 300,- en de tweede prijs € 200,-.

Jurering

De opgestuurde werken kunnen online ook door het publiek beoordeeld worden. Er worden vijfentwintig werken genomineerd en geexposeerd voor de uiteindelijke beoordeling. Dit is tevens een verkoopexpositie voor de kunstenaars. Een vakjury neemt uiteindelijk de beslissing over de eerste en de tweede prijs.

Voorwaarden

Aangezien het werk van de Nijmeegs broers zelf uit miniaturen op A4 formaat bestaat geven wij de voorkeur aan schilderijen tot maximal 50 * 70. Een tondo is ook toegestaan met maximale diameter van 70 cm. De werken zullen twee weken geëxposeerd worden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade. Eventuele verkopen worden aan u doorbetaald onder aftrek van 10% kosten. Uw werken dienen zodanig aangeboden te worden dat wij ze normalerwijze op kunnen hangen.

De volledige voorwaarden leest u hier.

Kosten

De kosten van deelname bedragen € 15,- te voldoen op  NL 94 ABNA 0431 74 18 91 t.n.v. Gebroeders van Limburg o.v.v. uw naam en 'schilderwedstrijd'.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Inzendingen

jan zuchoswki

Jan Zuchoswki

jan zuchowski 2

Jan Zuchoswki

jan zuchowski 3

Jan Zuchoswki

monique van montfoort

Monique van Montfoort

Opstand der Sterrebeelden, Michiel Wolberink

Michiel Wolberink

erik van de beek

Erik van de Beek

hans peters

Hans Peters

marcel bors 1

Marcel Bors

marcel bors 2

Marcel Bors

marcel bors 3

Marcel Bors

marcel bors 4

Marcel Bors

marcel bors 5

Marcel Bors

hanna van der steen tineke van rijn 1

Hanna van der Steen en Tineke van Rijn

Deze inzending toont vijf foto’s van ons project Les Très Riches Moments du Festival. Het thema van de schilderwedstrijd is “de kalenderbladen van de gebroeders van Limburg” en het thema van het festival is “gemaakt in Nijmegen”. Deze beide thema’s worden verwoord in onze titel. Het project bestaat uit zeven kijk-luisterdozen. In elke doos is een moment van het festival uitgebeeld. De gebruikte techniek is aquarel op papier. Op elke doos linkt een QR-code naar een muziekfragment dat te horen was op een van de afgelopen festivals: Les Très Riches Moments als bescheiden zusjes van Les Très Riches Heures en de maandbladen daarin.

De dozen laten een moment zien van:

  1. De adel
  2. Boeren en herders
  3. Bedelaars en pestlijders
  4. De Speellieden van Gelre
  5. Tweedledum & Tweedledee
  6. I Bianchi
  7. De Blijde Incomste

Ons idee is om de dozen door de St. Stevenskerk verspreid op te stellen, zodat bezoekers telkens als ze er een tegen komen even naar binnen kunnen kijken en met hun smartphone via de QR-code naar de bijbehorende muziek kunnen luisteren.

Om u een indruk te geven van het hele project sturen wij u de volgende foto’s 1) van alle dozen tezamen, 2) van een kijkje in twee dozen nog zonder dak, met QR-code (deze twee codes zijn ook hieronder bijgevoegd zodat u kunt ze uitproberen), 3) van een gedetailleerde inkijk in de doos van I Bianchi, en 4,5) van compilaties van figuurtjes voordat ze in een doos zijn geplakt.

De QR-codes linken naar YouTube-fragmenten, niet alleen van I Bianchi, maar ook van Tweedledum en Tweedledee (Ernic Kamerich en Lenny de Rooy). Deze doos is een eerbetoon aan de onlangs overleden Ernic Kamerich. De link naar de Speellieden van Gelre, waarop Waling Tiersma een belangrijke rol heeft, was al gemaakt voordat we het trieste en schokkende bericht kregen van zijn overlijden vorige maand.

hanna van der steen tineke van rijn 2

Hanna van der Steen en Tineke van Rijn

hanna van der steen tineke van rijn 3

Hanna van der Steen en Tineke van Rijn

hanna van der steen tineke van rijn 4

Hanna van der Steen en Tineke van Rijn

hanna van der steen tineke van rijn 5

Hanna van der Steen en Tineke van Rijn

gerard mulder

Gerard Mulder

jos van riswick

Jos van Riswick

rite derksen

Rite Derksen

erika bastet

Erika Bastet

sal stufkens 1

Sal stufkens

sal stufkens 2

Sal stufkens

sal stufkens 3

Sal stufkens

sal stufkens 4

Sal stufkens

sal stufkens 5

Sal stufkens

x

fol 150v 151 retuschiert 200x280fol 155v 156 retuschiert 200x280 fol 160v 161 retuschiert 200x280 fol 16 retuschiert 200x280 fol 87v 88 1 retuschiert 200x280

© 2016 Stichting Gebroeders van Limburg

024 3602414

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen