Schilderwedstrijd 2018

Op 25 en 26 augustus 2018 vindt in de binnenstad van Nijmegen weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Ook dit jaar houden we een speciale schilderwedstrijd, met kans op geldprijzen. Laat u zich ook inspireren door deze Nijmeegse artiesten?

Thema

Dit jaar is het thema van het festival ‘Liefde voor het landschap’. De Gebroeders van Limburg zijn ooit begonnen met schilderen in de omgeving Nijmegen, net als mensen nu. Daarom nodigen we schilders, zowel professionals als geschoolde amateurs, uit om deel te nemen aan onze schilderwedstrijd. Deelnemende schilderijen moeten geïnspireerd zijn op het thema en het werk van de Gebroeders. Alles is mogelijk, zolang het maar refereert aan de werken van de Gebroeders van Limburg. De techniek is vrij, zolang het om een ‘natte’ techniek gaat (acryl, olieverf, aquarel etc.). Aangezien de Gebroeders miniaturen op a4-grootte schilderden geven wij de voorkeur aan schilderijen van max. 50 * 70. Een tondo is ook toegestaan met een maximale diameter van 70cm.

De wedstrijd

Schilders kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd door een foto van hun schilderij (of schilderijen) te uploaden op deze pagina. De twintig mooiste schilderijen maken kans op een prijs. Deze kunstwerken worden in een unieke expositie tentoongesteld tijdens het festival. Dit is tevens een verkoopexpositie voor de kunstenaars.

Inschrijven kan tot en met 25 juli 2018.

Het inschrijfgeld, 15 euro, kan overgemaakt worden naar Stichting Gebroeders van Limburg: NL94 ABNA 0431 7418 91

Uitslag en prijzen

De deelnemende werken kunnen niet alleen op het festival bekeken worden, ze kunnen ook door het publiek op de website van de Gebroeders van Limburg bekeken en beoordeeld worden. Een vakjury beoordeelt de kunstwerken en neemt in de beoordeling ook de mening van het publiek mee. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond 25 augustus in de Stevenskerk zal de jury bekendmaken welke schilderijen er op de eerste en tweede plaats zijn geëindigd. De eerste prijs bedraagt € 300,- en de tweede prijs € 200,-.

Bekijk hier alle inzendingen.

Deelnameformulier

 

Heb je meerdere, of erg grote foto’s? Upload ze dan als Zip-bestand. Je kunt ze ook uploaden op wetransfer.com en de link naar de upload bij de omschrijving plaatsen.