Gebroeders van Lymborch

Het Gebroeders van Lymborch huis

Gebroeders van Lymborch huis vestigt zich permanent in Nijmegen

In 2019 krijgt Nijmegen een permanente plek voor de geschiedenis van het unieke erfgoed van de Gebroeders van Lymborch. Het Gebroeders van Lymborch Huis zal de basis worden voor tal van historische en culturele publieksactiviteiten. Van tentoonstelling tot lezing, van stadswandeling tot educatieprogramma’s voor scholieren. Bezoekers leren hier meer over het leven en werk van de familie Maelwael Van Lymborch. Vooraan in het Huis komt een informatiebalie en winkel met merchandise, cadeaus en souvenirs.

Bekijk hier de openingstijden van de Gebroeders van Lymborch Huis.

Het Gebroeders van Lymborch Huis ligt op Burchtstraat 63, bovenop de nog bestaande middeleeuwse kelders van het familieatelier waar de gebroeders het vak geleerd hebben. Het Gebroeders van Lymborch Huis wordt een nieuwe historische en culturele trekpleister. Bezoekers leren hier meer over het leven en de kunstwerken van de familie Maelwael Van Lymborch. Tijdens openingstijden (voorlopig alleen op vrijdag, zaterdag en zondag) en op afspraak kan men rondgeleid worden door de kelders en de achterzaal, waar o.a. een film en nauwkeurige replica’s van werken van Maelwael en de getijdenboeken te bezichtigen zijn.

Vrijwilligen in het Gebroeders van Lymborch Huis?

Wil je vrijwilligen in het Gebroeders van Lymborch Huis (bijvoorbeeld als baliemedewerker, rondleider of museumdocent)?  

Balie- en winkelmedewerker. Ben je zo nu en dan beschikbaar voor een dienst van 6 uur (11.30 – 17.30 uur) in het Huis, om de balie te bemensen? Vind je het fijn om mensen te informeren en kun je overweg met een kassa? Reageer dan op deze functie. We nemen dan contact met je op om te bespreken wat jij voor ons en wij voor jou kunnen betekenen.

Gids/rondleider. Ben je zo nu en dan enkele uren beschikbaar om rondleidingen te verzorgen (tijdens reguliere openingstijden of op afspraak)? Heb je historische kennis en weet je die historie over te brengen naar bezoekers?  Reageer dan op deze functie. We nemen dan contact met je op om te bespreken wat jij voor ons en wij voor jou kunnen betekenen.

Stuur een mailtje naar secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl en ontvang meer informatie!

Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2017 Stichting Maelwael Van Lymborch
tel: 024 3810980