Nieuws

Zilveren waalspeld voor Henk van der Zand

Op zondag 12 september kreeg ons bestuurslid Henk van der Zand een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor de cultuursector van Nijmegen!


Save the date: 024geschiedenis (15 t/m 17 oktober)

Tijdens de Maand van de Geschiedenis trekt historisch Nijmegen ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om een gevarieerd programma aan te bieden. Leer meer over het atelier van de familie Maelwael - Van Lymborch bij de pop-up expositie rondom het thema 'Aan het werk' in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, verken het historische festival in het Valkhofkwartier of doe mee met de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz!


Over nieuws

TERUGBLIK: Gebroeders van Lymborch Dagen, 27 en 28 december 2020

Wij hebben ons publiek gemist. Toch kijken wij tevreden terug naar onze online Gebroeders van Lymborch Dagen, die wij op 27 en 28 december live mochten uitzenden vanuit de Stevenskerk in Nijmegen. Met 7500 online weergaven en een herhaling van onze talkshow De Lymborch Draait Door op streekomroep RN7 op nieuwjaarsdag hebben wij toch het gevoel dat u en wij dichtbij waren.

Heeft u de uitzendingen gemist? Bekijk ze dan nog eens op uw gemak terug:

Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs

BOEKENTIP | In de nieuwe uitgave ‘Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs’ wordt voor het eerst de invloed van het Oosten en Zuiden beschreven, van Mongolië, India, de Arabische landen en Afrika tot Byzantium. Het is Deel 1 van een nieuwe reeks Nederlandstalige, rijk geïllustreerde themacahiers. Hoewel wetenschappelijk van aard zijn de teksten toegankelijk geschreven. Het boek is te bestellen via de webshop.

Save the date: De Nacht van Dürer

Op 18 november 1520 bezocht de schilder en homo universalis Albrecht Dürer voor een nacht Nijmegen. Precies 500 jaar later  op diverse locaties in de binnenstad van Nijmegen kunt u van alles beleven. Workshops, diner, presentaties, lezingen, rondleidingen en nog veel meer...  programma en ticketinfo volgt.

De nacht van Dürer is precies een jaar verplaatst naar 18 november 2021.

De Nacht van Dürer is een samenwerking van: De Bastei, Gebroeders van Lymborch Huis, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Lindenberg Cultuurhuis, Museum Het Valkhof, Radboud Universiteit en Stevenskerk.

 


Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen

Later in 2021 zal gedurende zes dinsdagavonden de cursus 'Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen’ worden hervat. De in maart gestopte cursus zal verder gaan op een locatie met genoeg ruimte om de nieuwe coronamaatregelen te handhaven. Wij wensen de cursisten veel plezier! Lees hier meer.

Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2020 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen