Nieuws


PETITIE | LAAT HET GEBROEDERS VAN LYMBORCH HUIS NIET BARSTEN
Het Gebroeders van Lymborch Huis is uniek erfgoed. De enige plek ter wereld waar dagelijks aandacht uitgaat naar de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Het Gebroeders van Lymborch Huis verrijkt het Valkhofkwartier en versterkt de beleving van Nijmegen als oudste stad van Nederland. Het Gebroeders van Lymborch Huis verdient daarom financiële ondersteuning.
Maar helaas: De gemeente vindt dat het erfgoedhuis geen cultuursubsidie verdient, omdat het huis erfgoed is (en geen moderne cultuur). Helaas kent de oudste stad van Nederland geen erfgoedsubsidieregeling.

Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen

Vanaf 5 januari 2021 zal gedurende zes dinsdagavonden de cursus 'Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen’ worden hervat. De in maart gestopte cursus zal verder gaan op een locatie met genoeg ruimte om de nieuwe coronamaatregelen te handhaven. Wij wensen de cursisten veel plezier! Lees hier meer.

Pop-up expositie 024geschiedenis

De hele maand oktober is er een 024geschiedenis-pop-up tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. Diverse onderwerpen over het thema Oost-West passeren de revue. Wie niet fysiek wil komen kijken kan ook online terecht op de website. Natuurlijk is er ook weer een bijdrage van de stichting Maelwael van Lymborch te zien met een door Marijke Spaan fraai uitgedoste 'wijze uit het oosten' gebaseerd op het werk van de gebroeders. Tijdens de opening op 1 oktober gaf Hubert Hendriks een lezing over de kruisverheffing, folio 193r uit de Très Riches Heures. Geraakt door het actuele thema wat donkere mensen betekenen binnen het werk van de Gebroeders van Lymborch, ging Hubert Hendriks op zoek naar de betekenis van deze afbeelding. 

Daarnaast zijn de gebroeders nadrukkelijk aanwezig middels een centraal opgestelde videopresentatie met interessante wetenswaardigheden. Deze presentatie is door Charles Doornewaard en Hubert Hendriks gemaakt na vele uren onderzoek en het verzamelen van beeldmateriaal. Ga vooral kijken. 

Save the date: De Nacht van Dürer

Op 18 november 1520 bezocht de schilder en homo universalis Albrecht Dürer voor een nacht Nijmegen. Precies 500 jaar later  op diverse locaties in de binnenstad van Nijmegen kunt u van alles beleven. Workshops, diner, presentaties, lezingen, rondleidingen en nog veel meer...  programma en ticketinfo volgt.

De nacht van Dürer is precies een jaar verplaatst naar 18 november 2021.

De Nacht van Dürer is een samenwerking van: De Bastei, Gebroeders van Lymborch Huis, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Lindenberg Cultuurhuis, Museum Het Valkhof, Radboud Universiteit en Stevenskerk.

 


Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2020 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen