Nieuws


Agenda 2021
  • Verlengd tot eind juni: expositie Meesters in de Marge in het Gebroeders van Lymborch Huis
  • Verlengd tot eind juni: expositie van vier hedendaagse Nijmeegse kunstenaars ‘In de Geest van’ in het Gebroeders van Lymborch Huis
  • Verlengd tot eind augustus: De Pest in Museum het Valkhof en het Gebroeders van Lymborch Huis
  • 10, 11, 12 september 2021: Gebroeders van Lymborch Festival
  • 15 t/m 17 oktober 2021: 024geschiedenis
  • 18 november 2021: De nacht van Dürer
TERUGBLIK: Gebroeders van Lymborch Dagen, 27 en 28 december 2020

Wij hebben ons publiek gemist. Toch kijken wij tevreden terug naar onze online Gebroeders van Lymborch Dagen, die wij op 27 en 28 december live mochten uitzenden vanuit de Stevenskerk in Nijmegen. Met 7500 online weergaven en een herhaling van onze talkshow De Lymborch Draait Door op streekomroep RN7 op nieuwjaarsdag hebben wij toch het gevoel dat u en wij dichtbij waren.

Heeft u de uitzendingen gemist? Bekijk ze dan nog eens op uw gemak terug:

Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs

BOEKENTIP | In de nieuwe uitgave ‘Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs’ wordt voor het eerst de invloed van het Oosten en Zuiden beschreven, van Mongolië, India, de Arabische landen en Afrika tot Byzantium. Het is Deel 1 van een nieuwe reeks Nederlandstalige, rijk geïllustreerde themacahiers. Hoewel wetenschappelijk van aard zijn de teksten toegankelijk geschreven. Het boek is te bestellen via de webshop.

Gebroeders van Lymborch Festival keert terug!

Komend jaar keert het Gebroeders van Lymborch Festival weer terug! Met veel middeleeuwse ambachten, theater en vertier. Interessante lezingen en stadswandelingen. En als hoogtepunt de terugkeer van De Blijde Incomste.

Het Gebroeders van Lymborch Festival zal van vrijdag 10 september t/m zondag 12 september plaatsvinden. We trappen af met een scholendag. Dit weekend zijn ook de Open Monumentendagen en tekenfestival The Big Draw, waarmee we aantrekkelijke combinaties zullen maken. Een weekend vol historie en kunst dus!

Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat ook in 2021 COVID een beperkende factor kan zijn. We werken daarom met diverse scenario’s en draaiboeken, maar zullen hoe dan ook een mooi weekend voor u allen gaan organiseren.

Save the date: De Nacht van Dürer

Op 18 november 1520 bezocht de schilder en homo universalis Albrecht Dürer voor een nacht Nijmegen. Precies 500 jaar later  op diverse locaties in de binnenstad van Nijmegen kunt u van alles beleven. Workshops, diner, presentaties, lezingen, rondleidingen en nog veel meer...  programma en ticketinfo volgt.

De nacht van Dürer is precies een jaar verplaatst naar 18 november 2021.

De Nacht van Dürer is een samenwerking van: De Bastei, Gebroeders van Lymborch Huis, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Lindenberg Cultuurhuis, Museum Het Valkhof, Radboud Universiteit en Stevenskerk.

 


Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen

Later in 2021 zal gedurende zes dinsdagavonden de cursus 'Leer mij de Maelwael-Van Lymborchs kennen’ worden hervat. De in maart gestopte cursus zal verder gaan op een locatie met genoeg ruimte om de nieuwe coronamaatregelen te handhaven. Wij wensen de cursisten veel plezier! Lees hier meer.


Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2020 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen