Nieuws

Agenda

      • Expositie 'Mythische Monsters'
      • 9 september: GvLjr scholendag voor de bovenbouw van het primair onderwijs
      • 10 en 11 september: Gebroeders van Lymborch Festival


Weer op school

Begin april zijn we -na 2 jaar corona pauze- eindelijk gestart met gastlessen op scholen. Onze gastdocent Ron Vervuurt kroop in de huid van de gebroeders als ambachtelijk schilder en liet de leerlingen van groep 3 van basisschool de Sterredans helpen met het zoeken van gebruiksvoorwerpen van ridders en boeren. Voorwerpen die hij als schilder nodig heeft om na te kunnen schilderen. De leerlingen gingen vol enthousiasme op zoek. Ron schreef speciaal voor deze lessen de ballade van de Gebroeders van Lymborch. Kijk hier naar de trailer.


Terugblik: Lezing: Kruisbeelden
Op donderdagavond 28 april om 20 uur geeft André Stufkens een kunsthistorische lezing in de Heilig Hart Basiliek van Museumpark Orientalis over de kruisbeelden in de kunstwerken van de Maelwael Van Lymborchs. De lezing sluit aan bij de expositie De Kracht van het Kruis.
Deze nieuwe lezing is een vervolg op Andrés eerdere lezing  over De verheffing van het kruis, een van de allermooiste, maar ook complexe miniaturen van de Nijmeegse broers. Deze lezing is terug te zien op ons YouTube kanaal.
Natuurlijk gaat het over Pasen, het lijdensverhaal, de opstanding, maar ook over het zowel geestelijk als fysiek in bezit nemen van 'Jeruzalem'. Thema’s die binnen het werk van de Maelwael Van Lymborchs ruimschoots aan de orde komen.
De verbeeldingen van de lijdende Christus door de Maelwael-Van Lymborchs behoren tot de meest indrukwekkende kunstwerken ooit van de lijdende mens. Een universeel beeld dat van alle tijden en landen/culturen is.
TERUGBLIK: Gebroeders van Lymborch Dagen, 27 en 28 december 2020

Wij hebben ons publiek gemist. Toch kijken wij tevreden terug naar onze online Gebroeders van Lymborch Dagen, die wij op 27 en 28 december live mochten uitzenden vanuit de Stevenskerk in Nijmegen. Met 7500 online weergaven en een herhaling van onze talkshow De Lymborch Draait Door op streekomroep RN7 op nieuwjaarsdag hebben wij toch het gevoel dat u en wij dichtbij waren.

Heeft u de uitzendingen gemist? Bekijk ze dan nog eens op uw gemak terug:

Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs

BOEKENTIP | In de nieuwe uitgave ‘Nieuwe Horizonten in de kunst van de Maelwael-Van Lymborchs’ wordt voor het eerst de invloed van het Oosten en Zuiden beschreven, van Mongolië, India, de Arabische landen en Afrika tot Byzantium. Het is Deel 1 van een nieuwe reeks Nederlandstalige, rijk geïllustreerde themacahiers. Hoewel wetenschappelijk van aard zijn de teksten toegankelijk geschreven. Het boek is te bestellen via de webshop.


Onze Gewaardeerde Partners

Volg ons

De Stichting

© 2020 Stichting Maelwael Van Lymborch

E-mail: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl
postadres: Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen